Vladimir Gaitan suferă de 30 de ani de o boală cauzată de explozia de la Cernobâl

Marele actor Vladimir Gaitan a fost diagnosticat cu o boală gravă a sângelui în urmă cu 30 de ani, cauzată de explozia de la Cernobâl.

Ziua neagră pentru scena de teatru și cinema românesc. Marele actor Vladimir Gaitan a încetat din viață la vârsta de 73 de ani.  Sufera de o boală cumplită, care fusese descoperită în urmă cu 30 de ani și care, se pare, a fost cauzată de explozia de la Cernobîl!

Povestea de viață a lui Vladimir Gaitan părea că a fost luată din filme, actorul a aflat despre boala sa acum mai bine de 30 de ani, iar medicii nu i-au dat mai mult de 10 ani când a fost diagnosticat. S-a întâmplat la scurt timp după explozia de la Cernobîl și se pare că a provocat-o. Vladimir Gaitan avea atunci 40 de ani, acum actorul are 72 de ani.

Vladimir Gaitan și-a păstrat ascunsă suferința până acum câțiva ani, când a decis să-și spună povestea. De atunci a acordat mai multe interviuri în care a mărturisit cum i-a fost descoperită boala.

„Un doctor a fost foarte intrigat de roșeața nenaturală a feței mele și m-a invitat să fac niște analize. Aveam 40 de ani atunci. Eram un om puternic.

Policitemia vera (așa-numita boală) a fost declanșată de radiațiile de la Cernobîl sau de o disfuncție cauzată de aceasta. Măduva spinării produce mai mult roșu decât celulele albe din sânge, iar sângele este foarte gros și pericolul unui accident vascular cerebral este iminent. Medicamentul trebuie fluidizat cât mai mult posibil, astfel încât să nu ajungă acolo. A fost îngrozitor, dar până la urmă m-am resemnat la această idee și am încercat să supraviețuiesc.

Doctorii aveau doar zece ani, iar eu eram obraznic și încăpățânat să trăiesc. Această boală mi-a interzis orice mișcare sportivă grea. În fiecare dimineață noptiera mea este golită de cinci sau șase pastile ”, a spus, într-un ultim interviu, Vladimir Gaitan.

Revelația lui Vladimir Gaitan și asocierea bolii sale cu tragedia de la Cernobîl au adus în atenție numeroasele probleme cauzate de radiațiile produse de explozia centralei și păstrate ascunse. Boala lui Vladimir Gaitan a fost descoperită la scurt timp după explozia de la Cernobîl, care a avut loc în urmă cu 33 de ani. Și printre bolile despre care se spune că au fost declanșate de radiațiile cauzate de accidentul de la Cernobîl se numără leucemia și alte boli ale sângelui.

Vladimir Gaitan suferea de o boală cauzată de explozia de la Cernobîl! „Ultima dată, testele sale au fost îngrijorătoare.”

În urmă cu un an, o persoană din lumea artei declarase că Vladimir Gaitan nu se afla într-o stare foarte bună, dar lupta pentru fiecare zi a vieții sale, pentru că familia sa era apropiată.

„Starea lui nu este bună și nu se simte deloc bine.  Face totul despre el, restul este un miracol.  Ultima dată, testele sale au fost îngrijorătoare.  Numărul de trombocite este monitorizat, corpul producând mai multe trombocite decât este necesar.  De aici , dezechilibrul se formează și întregul corp este răsturnat.  Poartă boala pe picioare.  Este un caz fericit, are copiii și soția alături și nu luptă singur „, a spus, la acel moment timp, o persoană din lumea artei și anturajul regretatului Vladimir Gaitan.

Leave a Reply

Open