VLAD VOICULESCU: “Războiul îl vom câştiga doar prin vaccinare”

Vaccinarea împotriva COVID-19 este “sigură”, “eficientă” şi “singura şansă” pentru a reveni la normalitate, a declarat, vineri, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, în cadrul unei eveniment organizat online de Colegiul Medicilor România, relatează Agerpres.

“Războiul îl vom câştiga doar prin vaccinare. Cred că asta este destul de clar pentru toată lumea încă de la începuturile acestei pandemii şi devine din ce în ce mai clar odată cu noile provocări pe care le vedem în fiecare zi. (…) Pentru a reveni la normal, vaccinul este singura noastră soluţie. (…) Vom încerca în perioada următoare să comunicăm în continuare cât mai deschis, cu empatie, încercăm să arătăm întotdeauna adevărul şi adevărul este că vaccinarea este sigură, eficientă şi salvează vieţi. (…) Construim o echipă pentru combaterea dezinformării.

Vom răspunde în timp real la orice informaţii false şi vom difuza informaţii clare şi simple care arată adevărul şi adevărul este că vaccinarea este, cum spuneam, sigură şi eficientă şi singura noastră şansă pentru a reveni la normalitate”, a afirmat Voiculescu.

Potrivit ministrului, platforma de programare pentru etapa a doua de vaccinare va fi mult îmbunătăţită şi mult mai uşor de folosit.

“Avem câteva lucruri la care lucrăm împreună cu Ministerul de Interne, Ministerul Apărării. Vom avea un call center cu număr unic. Vom avea o platformă de programare pentru etapa a doua care va fi mult îmbunătăţită şi mult mai uşor de folosit. Ne bazăm pe medicii de familie ca unii dintre pilonii de bază în acest proces”, a explicat Vlad Voiculescu.

El a adăugat că, în conformitate cu estimările, la începutul lunii aprilie vor fi vaccinaţi undeva la 1,3 milioane de români. “Pentru a fi sinceri până la capăt, trebuie să spunem că avem un stoc limitat de vaccinuri. În momentul acesta, avem un stoc limitat de vaccinuri şi numărul de persoane noi care se va putea vaccina va scădea, pentru că va trebui să îi vaccinăm cu doza a doua şi pe cei din etapa unu”, a explicat ministrul Sănătăţii.

“Astăzi am avut o veste nu tocmai îmbucurătoare (…) confirmarea unei noi tulpini a virusului aici în România, dar sunt şi lucruri de care putem fi mândri. Avem astăzi peste 90.000 de persoane vaccinate – lucrători în domeniul sănătăţii şi în domeniul social, cu un număr mic de reacţii adverse şi nimic semnificativ”, a completat Voiculescu.

Leave a Reply