Vlad Voiculescu: Avem un stoc limitat de vaccinuri/ Estimările arată că vor fi „undeva la 1,3 milioane”

Vlad Voiculescu: Avem un stoc limitat de vaccinuri/ Estimările arată că vor fi „undeva la 1,3 milioane” de români vaccinați la începutul lunii aprilie/ Cine vor fi primii vaccinați în etapa 2

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat vineri seara că stocul de vaccinuri este limitat și că este de așteptat ca numărul persoanelor vaccinate să scadă, odată cu administrarea celei de-a doua doze, estimările arătând că vor fi aproximativ 1,3 milioane de români vaccinați la începutul lunii aprilie.

„Pentru a fi sinceri până la capăt, trebuie să spunem că avem un stoc limitat de vaccinuri. În momentul acesta, avem un stoc limitat de vaccinuri şi numărul de persoane noi care se va putea vaccina va scădea, pentru că va trebui să îi vaccinăm cu doza a doua şi pe cei din etapa 1″, a spus ministrul Voiculescu. într-o intervenție video la conferința „Vaccinarea COVID-19 pe înțelesul tuturor: ce cunoaștem, ce dovezi științifice există?”, organizată de Colegiul Medicilor din România în parteneriat cu Universitățile de Medicină și Farmacie.

Vlad Voiculescu a amintit că în prezent sunt peste 90.000 de persoane vaccinate, angajați din sănătate şi în domeniul social, și au fost înregistrat un număr mic de reacţii adverse şi „nimic semnificativ”.

Vlad Voiculescu a precizat că este în pregătire lansarea etapei 2 a vaccinării, în care vârstnici de peste 65 de ani și cei cu boli cronice și personalul esențial vor fi vaccinați.

„Vom începe, cel mai probabil, etapa 2 cu vaccinarea seniorilor din centrele rezidențiale”, a declarat Vlad Voiculescu, adăugând că cele două etape vor merge în paralel.

„Nu vrem să răpim nimănui din linia întâi, nimănui din cei care lucrează în domeniul sănătății sau în domeniul social această oportunitate extraordinară pe care o avem, și anume aceea de a ne vaccina, de a nu mai trăi în teamă”, a mai spus ministrul.

Ministrul Sănătății a insistat că „războiul îl vom câştiga doar prin vaccinare” și că vaccinurile sunt sigure și eficiente.

Leave a Reply